vineri, 14 mai 2010

LA MULTI ANI DINAMOVISTI . 62 DE ANI


DE ZIUA NOASTRA A TUTUROR CAINILOR ROSI DE PRETUTINDENI , Vreau sa va trasmint LA MULTI ANI , la cea de-a 62 oara Sarbatoare . din pacate , NU am avut timp si rabdarea unei cronologi a evenimentelor din C.S (clubul sportiv) DINAMO de 62 de ani (doar despre fotbal as fi scris , cronologia ca atat stiu cel mai bine) . Singurul lucru de mentionat este ca IMI PARE RAU deoarece la fotbal ca si anul acesta NU AM FACUT NIMIC NOTBIL (ma refer dupa 90) , macar o amarata de calificare in CL , Iar cea mai TRAGICA INTAMPLARE IN 62 DE ANI ESTE MOARTEA UNICULUI CAPITAN CATALIN HALDAN



In randurile de mai jos cititi un articol de pe
WWW.FCDB.RO inlegatura cu Istoria clubului de 62 de Ani

CS Dinamo a ajuns la venerabila varsta de 62 de ani. 14 mai este ziua in care sarbatorim. Numai ca sarbatoarea noastra devine mai trista cu fiecare an. Pentru ca si noi suntem mai tristi cu fiecare an care trece. Vremurile in care ne era greu sa numaram campionii olimpici, mondiali, europeni, nationali prezenti la o asemenea festivitate au trecut de mult.
Maestrul Eugen Barbu scria, cu multi ani in urma, in revista Pentru Patrie, intr-o zi de 14 mai: "Acest club a adunat un vagon de medalii de aur, de argint si de bronz, care, puse in mijlocul stadionului din Stefan cel Mare, ar forma o piramida al carui varf s-ar vedea din toata tara. Nu a existat ramura sportiva, incepand de la motociclism si terminand cu tenisul de masa, sau de la sah la lupte, de la judo la handbal, de la culturism la baschet, in care Dinamo sa nu fi avut campionii sai.
Numele marilor sportivi ai acestui club au facut sa curga o Dunare de cerneala si au consumat electricitatea data de o hidrocentrala intr-un an, trimitand vesti despre tara noastra pe toate meridianele lumii..."
Astazi, in anul de gratie 2010, ne laudam cu acelasi trecut glorios, iar piramida de care vorbea Eugen Barbu sta sa se prabuseasca sub povara neputintei, incompetentei, indiferentei…
Astazi Dinamo sarbatoreste sub sloganul: "Dinamo 62: Glorie-Istorie-Onoare!" Din pacate si Gloria si Istoria si Onoarea fac parte din trecut. Prezentul nu este nici glorios, nici onorabil. Doamna Lipa este preocupata mai mult de forma fara continut, de uniforma fara competenta.
Cei care inca mai merg la meciuri, cand pasesc pragul Complexului, se simt precum niste copii care, odata iesiti din casa, isi vad vechiul locul de joaca transformat peste noapte intr-un santier, proiect al unui mall, unui ansamblu rezidential sau al unei parcari. Desi exista cadrul legal pentru constructia unui bazin la standarde olimpice (H.G. 1564/2008), de doi ani nu s-a miscat un deget in acest sens. Cam tot de atata vreme ne tot uitam pe amplasamentul vechii Sali de sport si speram sa observam o schimbare vizibila in ceea ce se doreste a fi super-moderna Polivalenta a Parcului Sportiv Dinamo. Si-atunci de ce sa distrugem daca nu punem nimic in loc?
In tot acest timp, sporturilor de echipa li s-au cautat locuri de antrenament si pentru sustinerea jocurilor oficiale. Astfel, voleiul a fost trimis in surghiun prin Salajan, handbalul prin Floreasca sau, mai rau, in exil la Buzau, poloistii tot la Floreasca. De ceva conditii mai bune se bucura baschetul, in noua arena a federatiei, si rugbyul pe stadionul Arcul de Triumf care apartine tot de federatia de resort.
Rezultatele acestor neajunsuri se resimt si sunt apocaliptice, intr-o antiteza dezarmanta cu sloganul “Glorie – Istorie – Onoare”. Baschetul si handbalul cocheteaza in hora retrogradarii, fapt nemaintalnit in istoria CS-ului. Celelalte echipe rateaza cu succes an de an cea mai inalta treapta a podiumului, fie pe valoare, fie din cauza abordarii psihologice a finalului de campionat, fie pentru ca nu sunt bani, iar o eventuala participare intr-o cupa europeana ar spori considerabil costurile in cadrul clubului.
Sarbatorim astazi dar sarbatoarea e trista. Si daca nimic nu se va schimba zilele de 14 mai vor deveni din ce in ce mai triste.
Dar, chiar si in aceste conditii, fcdb.ro va ureaza La Multi Ani, dinamovisti, oriunde v-ati afla!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms